Kan du ta opp forbrukslån som 18-åring?

Kan du ta opp forbrukslån som 18-åring?

Alt du trenger å vite om forbrukslån når du er 18 år

Har du nettopp blitt 18 og vurderer å ta opp et lån? La oss dykke ned i verdenen av forbrukslån!

Hvorfor vurderer mange forbrukslån når de fyller 18?

Når man fyller 18 år, står mange nye dører åpne. Kanskje du ønsker deg en spesiell gave, eller har en drøm du vil realisere? Da kan forbrukslån virke som en rask løsning. Med slike lån får du pengene raskt, og du bestemmer selv hva du vil bruke dem på. Men husk, det er ikke bare rosenrødt.

Kostnadene med forbrukslån

Det er viktig å forstå at forbrukslån har høye renter. Grunnen til dette er at banken tar en større risiko ved å gi deg lån uten sikkerhet, sammenlignet med for eksempel et boliglån, hvor banken har boligen din som sikkerhet. Dermed kan forbrukslån bli en kostbar affære på lang sikt!

Hvem kan egentlig få forbrukslån?

Selv om noen banker gir lån til 18-åringer, er det mest vanlig at man må være 20, 21 eller til og med 23 år. Og husk, alder er bare ett kriterium! For å få lån må du også ha en inntekt som viser at du kan betale tilbake lånet.

Får alle søkere innvilget sitt forbrukslån?

Nei, dessverre. Hvis du tidligere har hatt problemer med å betale regninger, eller har uoppgjorte inkassosaker, kan det være vanskelig å få lån. Spesielt hvis du har en betalingsanmerkning, vil mange banker nøle med å gi deg lån.

Hvor kjapt kan jeg egentlig få lånet?

Mange banker sier ja eller nei til søknaden din i løpet av noen dager. Men hvis du er heldig (og lånet er på et mindre beløp), kan du noen ganger få pengene samme dag som du søker!

Selv om forbrukslån kan virke som en enkel løsning når du vil ha penger raskt, er det viktig å tenke seg godt om. Det er mange fallgruver, og man bør vite hva man går inn på. Pass på å lese all informasjon nøye og ta en klok avgjørelse!

Kan du ta opp forbrukslån som 18-åring?
Rull til toppen