Kredittkort eller Forbrukslån

Kredittkort eller forbrukslån - Hva bør jeg velge?

Kredittkort eller Forbrukslån – Hvilket passer best for meg?

Er du i tvil om du skal velge forbrukslån eller kredittkort? La oss dykke ned i begge mulighetene for å hjelpe deg med å ta en god avgjørelse.

Liten lånesum med rask tilbakebetaling

Tenker du på å låne et beløp mindre enn 20-30.000 kroner, og er sikker på at du kan betale det tilbake i løpet av relativt kort tid? Da er kredittkort veien å gå.

Større lånesum med lengre tilbakebetaling

Men hvis du ser for deg et beløp over 30.000 kroner og trenger kanskje mer enn 10 måneder på å betale tilbake, da bør du vurdere forbrukslån.

Forbrukslån vs Kredittkort – Hva er best?

For større innkjøp som du planlegger å betale tilbake over tid, er forbrukslån ofte det beste valget. På den annen side, for mindre kjøp som du vil tilbakebetale raskt, er kredittkort ideelt. Hvilket kort som er beste kredittkort er en annen sak.

Noen ting å huske på om forbrukslån

Mens forbrukslån kan være nyttige, kommer de med høye rentekostnader. De er dyrere enn for eksempel boliglån, som har sikkerhet i boligen. Fordi forbrukslån er uten sikkerhet, er de risikabelt for banken. Men, de har lavere rente enn kredittkort for større beløp.

Hovedforskjellen mellom kredittkort og forbrukslån

Kredittkort gir deg en viss kredittgrense med en rentefri periode. I motsetning til dette, fungerer forbrukslån som et vanlig banklån der du betaler faste avdrag over tid.

Når er kredittkort smart?

Eksperter foreslår ofte at kredittkort er flott for reiser, netthandel, eller ved kjøp av dyrere ting. Det gir nemlig bedre beskyttelse mot tap, svindel eller feil på varer sammenlignet med kontanter eller bankkort.

Kan alle få forbrukslån?

Desverre, nei. Dersom du har en historie med dårlig betaling eller uoppgjorte inkassosaker, kan dette føre til at søknaden din blir avslått. En betalingsanmerkning vil også øke sjansen for avslag.

Så, før du bestemmer deg, ta en nøye vurdering av dine behov og økonomiske situasjon. Det vil hjelpe deg å ta en informert beslutning.

Kredittkort eller Forbrukslån
Rull til toppen